Sexul si Varsta

Sfaturi pentru familie, de la Doctor Mihaela Bilic

16Jul 2013

1. Conservarea Fie că sunt metalice sau în borcane de sticlă, conservele presupun introducerea alimentelor în cutii etanșe care apoi sunt sterilizate prin căldură. Această metodă de păstrare se poate folosi pentru legume, fructe, carne, pește, sosuri sau mâncare gata preparată. Termenul de garanție este îndelungat (2-4 ani), dar odată desfăcută, conserva respectivă trebuie păstrată […]

11Jul 2013

1 Fiți atente la aportul caloric. Aportul caloric pentru o femeie tânără, în plină activitate, este de 1800-2000 cal/zi. Din cauza încetinirii metabolismului, la menopauză 1600 cal/zi ar trebui să vă fie suficiente, uneori chiar mai puțin, dacă pe parcursul timpului ați apelat des la cure de slăbire. Dietele repetate prăbușesc cheltuielile calorice, așa că […]

10Jul 2013

1. Aparatul senzorial Gustul, mirosul, văzul, auzul, pipăitul, toate se diminuează odată cu trecerea anilor. Afectarea funcției gustative și olfactive debutează în jurul vârstei de 60 de ani și se agravează la persoanele trecute de 70 de ani. Pe lângă neplăcerile iminente – scăderea apetitului, nerecunoașterea mâncărurilor, diminuarea gustului, mirosului – apar și modificări ale […]

08Jul 2013

Adolescența este o etapă de maturizare a corpului, dar și a minții, odată cu creșterea fizică producându-se o evoluție rapidă intelectuală și emoțională. Pe baza dezvoltării cognitive și emoționale au fost descrise 3 stadii ale adolescenței, care necesită abordări diferite din punct de vedere al educației și sfaturilor legate de nutriție. 1. adolescența timpurie presupune: […]

03Jul 2013

Copilăria este ultima șansă a părinților de a influența alegerile alimentare ale copilului și de aceea impunerea unor obiceiuri și atitudini corecte față de mâncare vor ajuta viitorul adult să aibă o alimentație echilibrată și sănătoasă. În general copiii preferă alimentele simple, necomplicat preparate și fără gust puternic. Stomacul copiilor este mic, deci sunt obligatorii […]

01Jul 2013

Alimentul ideal pentru un nou-născut este laptele matern. Acesta conține toți nutrienții indispensabili creșterii și dezvoltării armonioase a copilului, precum și substanțe care îi întăresc sistemul imunitar și îl protejează împotriva infecțiilor. Este unanim recunoscut faptul că alăptatul la sân, chiar și pentru o perioadă scurtă (4-8 săptămâni), are efecte favorabile asupra bebelușului și beneficii […]

27Jun 2013

Când ești gravidă, A MÂNCA PENTRU DOI nu înseamnă de 2 ori mai mult (cantitativ), ci de 2 ori mai BINE (calitativ). Nevoile calorice ale femeilor însărcinate cresc cu numai 15% față de rația normală, ceea ce corespunde unui surplus de 270 cal/zi, raportat la o dietă medie de 1800 cal/zi. Deoarece câștigul ponderal nu […]

25Jun 2013

Din punct de vedere al echilibrului ponderal și al problemelor legate de alimentație, bărbații sunt născuți sub o stea norocoasă din cel puțin 7 motive: 1 Au doar jumătate din numărul de celule adipoase al femeilor, compoziția de grăsime din organism fiind de 10-15%, comparativ cu 20-30% la femei. 2 Dispoziția grăsimii este androidă, pe […]

21Jun 2013
Tipuri de siluetă feminină - Forma „ardei gras“

Femeile care aparțin acestei categorii se pot considera norocoase, este o combinație a formelor precedente care nu se asociază cu alți factori de risc. Cu alte cuvinte dacă vă îngrășați se vor „rotunji“ uniform toate zonele, de la sâni la abdomen dar și șoldurile și coapsele. Existând acest echilibru în distribuția grăsimii s-ar putea să […]

19Jun 2013
Tipuri de siluetă feminină - Forma „măr“

Numită și forma androidă, este o siluetă determinată de hormonul masculin testosteron în care distribuția grăsimii se face în jumătatea superioară a corpului (brațe, abdomen); talia este masivă, aproape inexistentă, umerii sunt largi, șoldurile înguste, picioarele lungi și subțiri. Este o siluetă ideală din punct de vedere al curelor de slăbire, grăsimea de pe burtă […]