Cartea “Tocăniţă pentru suflet” semnată de dr. Mihaela Bilic, cel mai apreciat medic nutriţionist din România, este un amestec delicios de sfaturi şi mici secrete de nutriţie şi gastronomie menit să aducă o perspectivă complexă asupra aspectelor pe care le ocupă mâncarea în viața noastră. Volumul reprezintă o colecţie de texte pe care autoarea le-a postat de-a lungul unui an pe pagina sa de Facebook, fie în urma experienţelor cu pacienţii, fie ca reacţie la diferite subiecte vehiculate în mass-media. Textele susţin moderaţia, o atitudine echilibrată şi o relaţie pozitivă cu mâncarea.

Reţetă

Cum se face o tocăniţă pentru suflet?

Se iau postările de pe Facebook dintr-un an întreg, se aşează frumos în pagină, se presară cu emoticoane şi decoruri pentru buna dispoziţie, se tipăreşte pe hârtie gălbioară să placă ochiului şi gata!

Nu există nicio ordine, subiectele sunt puse laolaltă în funcţie de inspiraţia de moment, ca să iasă mâncarea bună. Veţi găsi înăuntru ingrediente pentru copii şi mămici, sfaturi despre diete şi secrete despre alimente, explicaţii despre cum ne funcţionează corpul şi mintea în legătură cu mâncarea şi mai ales îndemnuri pentru o relaţie bazată pe prietenie, înţelegere şi plăcere cu hrana noastră cea de toate zilele.

De consumat fără moderaţie, la orice oră şi în orice context, e pe gustul tuturor. Poftă bună la … citit!

Dr. Mihaela Bilic, medic nutriţionist

Click aici pentru comenzi.

 

Tocăniță pentru suflet

 

Despre Dr. Mihaela Bilic

Absolventă a Facultăţii de Medicină din Bucureşti, dr. Mihaela Bilic este de 15 ani medicul nutriţionist care vrea să aducă din nou bucuria şi plăcerea pe mesele românilor. Autoarea a unor cărţi de succes, vândute în mii de exemplare (Silueta dincolo de mituri, Trăiesc, deci mă abţin, Sănătatea are gust), şi promotor al multor campanii de educaţie nutriţională, Mihaela Bilic şi-a propus să le redea oamenilor încrederea în mâncare, să arate că sănătatea are gust! Prin intermediul numeroaselor emisiuni TV la care a fost invitată, dar şi în cadrul conferinţelor şi seminariilor pentru publicul larg, sfaturile şi recomandările ei au ajuns în multe case şi au ajutat mulţi români. De pe poziţia de medic primar diabet şi boli de nutriţie la care s-a adăugat un masterat de psihonutriţie la Paris, Mihaela Bilic ne îndeamnă să facem din mâncare un prieten şi din alimentaţia sănătoasă şi echilibrată un stil de viaţă!

Toată lumea vorbeşte despre mâncare, oricine are o idee, o părere. În această avalanşă de informaţii ajungi să te simţi pierdut, dezorientat, nu ştii în cine să mai ai încredere şi te întrebi speriat „eu ce să mănânc, ce am voie?”.

Răspunsul e în tine, ţine de bun-simţ, instinct, nevoi şi plăcere. Mănâncă cu simţurile şi lasă-ţi corpul să spună ce-i face bine, ce-i trebuie. Iar dacă ai întrebări sau nelămuriri îţi pun la dispoziţie toate informaţiile ştiinţifice şi experienţa mea de medic nutriţionist. Ca să-ţi fie viaţa „uşoară” şi plină de gust!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *